Tatakrama Basa Sunda Sacara Gurat Badagna Diwangun Ku

tatakrama basa sunda sacara gurat badagna diwangun ku 1225

Tatakrama basa Sunda atawa tata gééng adalah cara ngarasa, nulungan jeung nyebutkeun basa Sunda. Tatakrama ieu nyaéta kudu diturutkeun ku jalma anu mangga nyebut basa Sunda, atawa anu boga hubungan jeung ngarasa basa Sunda. Tatakrama ieu kudu diwangun di kalangan jalma Sunda, tapi bisa juga diwangun di antara jalma Sunda jeung jalma asing.

Sajarah Tatakrama Basa Sunda

Sajarah Tatakrama Basa Sunda

Tatakrama basa Sunda geus ada ti ayeuna ka abad XIX. Ayeuna, tatakrama basa Sunda mah téh diwangun lantaran adat jeung tradisi Sunda. Namun, mangka pamarentah sunda teu loba ngawangun aturan tatakrama basa Sunda. Mangka pamarentah sunda mah mosok ngawangun aturan tatakrama basa Sunda, tapi nyaéta ngan loba batur ngarasa basa Sunda. Ayeuna, anu ngarasa basa Sunda mah loba, tapi tatakrama basa Sunda nyaéta masih diwangun di kalangan jalma Sunda.

Cara Ngawangun Tatakrama Basa Sunda

Cara Ngawangun Tatakrama Basa Sunda

Tatakrama basa Sunda kudu diwangun dengan cara nu boga rasa hormat. Jadi, jalma Sunda kudu nyebut basa Sunda dengan cara nu boga etika jeung rasa hormat. Tatakrama basa Sunda ogé bisa diwangun dengan cara nu boga kasempetan jeung kasepuhan. Kudu dibedakeun antara basa Sunda nu bisa dipakeun di pesta jeung basa Sunda nu bisa dipakeun di perkumpulan jalma Sunda. Tatakrama basa Sunda ogé kudu dilakukeun ku jeung kalawan aturan basa Sunda.

Kasempetan jeung Kasepuhan di Tatakrama Basa Sunda

Kasempetan jeung Kasepuhan di Tatakrama Basa Sunda

Dina tatakrama basa Sunda, kudu diwangun kasempetan jeung kasepuhan. Kasempetan nyaéta cara nyebut basa Sunda nu boga rasa hormat jeung etika. Kasepuhan nyaéta cara nyebut basa Sunda nu boga kalawan jeung kasempetan. Mangka diwangun kasempetan jeung kasepuhan, anu ngarasa basa Sunda mah kudu ngawangun aturan nu sesuai jeung kasepuhan jeung kasempetan. Hal ieu penting supaya anu ngarasa basa Sunda mah bisa nyebut basa Sunda dengan cara nu boga rasa hormat jeung etika.



Tatakrama basa Sunda nyaéta cara ngarasa, nulungan jeung nyebutkeun basa Sunda. Tatakrama ieu geus ada ti ayeuna ka abad XIX. Tatakrama basa Sunda kudu diwangun dengan cara nu boga rasa hormat, etika jeung kasempetan. Ogé kudu diwangun kasepuhan jeung kasempetan dina tatakrama basa Sunda. Hal ieu penting supaya jalma Sunda bisa nyebut basa Sunda dengan cara nu boga rasa hormat jeung etika.

You May Also Like

About the Author: Moh Akbar

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *